Salaoja ja sadevesijärjestelmä

Miksi sadevesijärjestelmä on tärkeä olla kunnossa?

Pientaloissa katolta vuosittain valuu keskimäärin 50 - 100 m3 sulamis- ja sadevesiä. Ohjaamattomat sadevedet voivat muodostaa pihalammikoita sekä keväisin liukkaita jäätiköitä. Katolta tulevien sade- ja sulamisvesien jäädessä rakennusten lähelle altistuvat rakenteet kosteusvaurioille.

 

Toimiva sadevesijärjestelmä kerää rakennuksen katolta tulevat sulamis- ja sadevedet hallitusti rännikaivoihin. Kauempana rakennuksista sadevedet kerätään sadevesiviemäreihin sadevesikaivojen avulla.

 

 Sadevedet johdetaan turvallisesti sadevesiviemärien avulla perusvesikaivoon.

 

Salaojien merkitys

Salaojan tarkoituksena on suojata maaperästä nousevaa kosteutta ja estää siten pohjaveden aiheuttamat rakenteiden kosteusongelmat. Salaojilla ylimääräinen kosteus johdetaan hallitusti rakenteiden lähettyviltä ja johdetaan esimerkiksi perusvesikaivon kautta kunnan/kaupungin viemäriverkostoon. 

 

               

 

Yllä vasemmassa kuvassa näkyvässä kiinteistössä ei aikaisemmin ollut lainkaan salaojia eikä sadevesijärjestelmää. Sadevesijärjestelmän puuttuminen näkyy selkeästi sokkelin tummumisena nurkan lähistöllä. Katolta tulleet sadevedet ovat kastelleet sokkelin syöksytorven läheltä, koska sadevesiä ei ole johdettu hallitusti sadevesiviemäriin.

 

Oikealle olevan kuvan kiinteistössä ei ole ollut salaojaa rakennuksen ympärillä. Rakennuksen vierusta on täytetty liian hienojakoisella maa-aineksella, jolloin maanperästä tuleva kosteus on imeytynyt sokkeliin. Salaoja- ja sadevesijärjestelmän rakentamisen yhteydessä rakennuksen vierusta täytetään salaojasepelillä. Salaojasepeli toimii tuulettavana tekijänä eikä maaperän kosteus pääse sokkeliin. Olemme tarkkoja työmme laadusta ja kuvassa on alempana salaojaputki, jonka päällä sadevesiputki  menee seuraavalle rännikaivolle.

 

 

Jälkityöt

Sopivan kaluston ansiosta merkittäviä jälkitöitä ei sadevesijärjestelmän ja salaojien rakentamisesta synny. Kaivinkoneen kumitelat eivät juuri vahingoita nurmipintaa. 

 Sadevesijärjestelmä ja salaojat eivät auheta mittavia jälkitöitä

 

Kysy hintaa salaoja- ja sadevesijärjestelmästä!

Palveluihimme kuuluvat salaoja- ja sadevesijärjestelmien rakentaminen vaivattomana kokonaisratkaisuna.

Kokonaisratkaisumme sisältää:

 

  • Tarpeen kartoituksen paikan päällä
  • Suunnitelman
  • Materiaalit sekä tarvikkeet pitkäaikaisten ja luotettavien yhteistyökumppanien kautta
  • Kaivutyöt
  • Asennustyöt
  • Tarvittaessa kaivumassojen kuljetuksen

Toimialueemme on pääosin Oulu ja sen lähikunnat  Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos ja Tyrnävä,

 

 

 

back to top